Laddar
-

Allt fler tjejer mår psykiskt dåligt. Det är ett växande samhällsproblem. Tjejer är den grupp som rapporterar de högsta nivåerna av stress och oro, och dessutom upplever många att de inte har någon att prata med. Någon som förstår. Därför finns Tjejzonen. Tjejzonen är en frizon där tjejerna helt fritt kan prata med en lyssnande medmänniska, helt anonymt och kostnadsfritt.

-

Tjejzonen är en stödorganisation för unga tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och för att den psykiska ohälsan och utsattheten ska minska bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. De väcker också opinion som rör tjejers psykiska hälsa.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med cirka 300 medlemmar. De är rikstäckande och deras kansli finns i Stockholm.

Med stödet från This Cup Counts hoppas Tjejzonen kunna minska köerna till chatten och bibehålla och utveckla verksamheten.

Tjejzonens hemsida
-

Thintin Strandman, grundare Tjejzonen

”Det är fortfarande så att det är tufft för tjejer. Det är inte lätt, man har en sådan otrolig press på sig. Den psykiska ohälsan har ökat markant. Vi är lite för ego i vårat samhälle idag, tror jag, vi behöver börja titta och prata och lyssna mer. Jag startade Tjejzonen 1998 hemma i min lägenhet. Det tog ett tag innan jag hittade kraften och förstod vad jag ville göra. Vi finns för alla tjejer som har behov av att prata. Vi finns för att lyssna, på tjejens villkor. Hon är modig som söker hjälp, och då ska vi respektera det.

Det handlar ju om att vi vill bli sedda. Vi vet ofta svaret själva. Vi behöver bara guidning.”

STÖD TJEJZONEN

-

HÄR KÖPER DU THIS CUP COUNTS

När du köper This Cup Counts går 20 kronor till ideella organisationer i vårt samhälle. Du väljer vilken.

TILL WEBBSHOPEN
-

Paulig är ett finskt familjeägt företag som försett kaffeälskare med riktigt gott kaffe sedan 1876. För oss är det självklart att producera kaffe på ett hållbart sätt, vilket förutsätter att vi tar ansvar för både människor och miljö – hela vägen från böna till kopp. Därför stödjer vi utvecklingsprojekt och ett flertal lokala initiativ i länder där kaffet odlas och i länder där vi är verksamma.

Med This Cup Counts vill vi ta ett steg till och även ge dig som dricker vårt kaffe en möjlighet att påverka samhället där du bor.

Läs mer