Laddar
-

Skärmtiden blir allt längre hos männsikor i dagens samhälle, och inte minst hos barn och unga. Samtidigt visar forskning att fysisk aktivitet har positiva effekter på barns koncentration – och inlärningsförmåga, deras tillväxt samt deras hälsa genom ökad självuppfattning och självkänsla. Detta jobbar Stockholm barnidrottsförening med. Att få fler barn i rörelse och på så sätt få dem att må bättre. Att genom rörelseträning i grupp dessutom ge barnen social träning där de lär sig att lyssna och samarbeta.

-

Stockholm barnidrottsförening är en ideell förening som bedriver verksamhet inom barngymnastik, parkour och dans. Under sommaren ordnar det läger där några hundra barn samlas och får prova på olika idrotter under veckans gång. Genom lekar, hinderbanor och moment från olika idrotter stimulerar de samspelet mellan hjärna->nerv->muskel och hjälper barnen att utveckla sin koordination, rytm, och balans.

Genom stödet från This Cup Counts kommer de ha möjlighet att fortsätta och utveckla verksamheten riktad mot skolor för att skapa rörelseglädje under raster och fritid.

Stockholm barnidrottsförenings hemsida
-

Bijan Zarrasvand, grundare Stockholms barnidrottsförening

”Det vi såg när vi startade SBIF är att ungdomar och barn behöver röra på sig och utveckla sin motorik istället för att bara sitta bakom skärmen. Vi ville ge dem en chans att prova på olika idrotter utan att behöva välja en specifik idrott att satsa på i tidig ålder. Fysisk aktivitet är jätteviktig, man mår bättre som person, man har lättare att koncentrera sig när man har varit fysiskt aktiv. Man behöver det för att må bra helt enkelt.

Visionen med verksamheten är att få fler och fler i rörelse. All forskning visar ju på att fysisk aktivitet hjälper barn att prestera bättre. Ju fler barn som rör på sig, desto bättre är det, och det är det vi jobbar mot.”

STÖD STOCKHOLMS BARNIDROTTSFÖRENING

-

HÄR KÖPER DU THIS CUP COUNTS

När du köper This Cup Counts går 20 kronor per sålt kilo till ideella organisationer i vårt samhälle. Du väljer vilken.

TILL WEBBSHOPEN
-

Paulig är ett finskt familjeägt företag som försett kaffeälskare med riktigt gott kaffe sedan 1876. För oss är det självklart att producera kaffe på ett hållbart sätt, vilket förutsätter att vi tar ansvar för både människor och miljö – hela vägen från böna till kopp. Därför stödjer vi utvecklingsprojekt och ett flertal lokala initiativ i länder där kaffet odlas och i länder där vi är verksamma.

Med This Cup Counts vill vi ta ett steg till och även ge dig som dricker vårt kaffe en möjlighet att påverka samhället där du bor.

Läs mer