Laddar

Frågor & Svar

Vad är This Cup Counts?

This Cup Counts är ett kaffe som stödjer lokala initiativ. När du väljer This Cup Counts är du med och gör skillnad i din närmsta omgivning. På thiscupcounts.se kan du rösta på något av de initiativ som vi valt att stödja och därigenom se till så att de når sina uppsatta mål. Du kan också köpa This Cup Counts i vår webbshop och då direkt stödja det initiativ som du väljer. Kaffet är ett UTZ-certifierat och ansvarsfullt producerat kvalitetskaffe från Finlands största kafferosteri, familjeägda Paulig.

Vilka är Paulig?

Paulig är ett internationellt finskt familjeägt kafferosteri grundat 1876, ett av Nordens största och äldsta rosteri. Var hundrade böna i världen rostas av Paulig. Inom Pauligkoncernen har vi även varumärken som Santa Maria, Risenta och Gold&Green. Pauligs mission är ”Exploring great taste” och vi finns representerade i 13 länder.

Varför gör ni det här?

Vi vill göra skillnad i det lokala samhället. Vi tar nu ett steg längre i Sverige och erbjuder ett ansvarsfullt kaffe som både gör och smakar gott. Med This Cup Counts vill vi göra det möjligt för dem som dricker vårt kaffe att vara med och göra skillnad i samhället. Så länge Paulig har funnits har tanken på att vi är en del av samhället vi verkar i också varit en del av hur vi fungerar som företag. Därför stödjer vi utvecklingsprojekt och ett flertal lokala initiativ i länder där vi är verksamma. Över 140 års erfarenhet har lärt oss att hållbarhet är en förutsättning för kvalitet.

Varför ska jag rösta?

Genom att rösta är du med och påverkar. Ju fler röster ett initiativ får, desto snabbare kommer det att uppnå sitt mål. När du röstar gör du alltså skillnad utan att du ens behöver köpa vårt kaffe. När ett initiativ uppnått sitt mål går det inte längre att rösta på. Men du kan fortfarande stödja initiativet genom att välja det när du köper This Cup Counts i vår webbshop.

Hur väljer ni initiativ?

Vi väljer löpande ut nya initiativ att stödja. Så känner du någon som gör något bra för sin omgivning som du tror skulle behöva lite extra uppbackning blir vi jätteglada om du tipsar oss här.

Hur stödjer ni initiativen?

För varje kilo kaffe som säljs går 20 kronor till lokala initiativ som vi valt att stödja. Dessutom berättar vi om dem i sociala medier och lyfter fram deras värdefulla arbete i vår kommunikation så att fler får höra talas om dem.

Kan jag själv föreslå ett initiativ?

Självklart kan du det. Läs mer om hur du gör här.

Vad är UTZ?

UTZ Certified är en certifiering av kaffe och kakao grundad 2002. Till viss del påminner UTZ Certifed om Rättvisemärkt. Certifieringsprogrammet baseras på UTZ Certified Code of Conduct (uppförandekod), vilket är ett antal sociala och miljöbetingade kriterier som måste följas.