Laddar

HÅLLBARHET / CSR


Egentligen är det ganska enkelt. Om vi vill göra ett riktigt gott kaffe måste allt och alla som är inblanadade i framställningen av det må bra – från kaffebönan, odlaren och miljön runtomkring till de som arbetar hos oss.

Egentligen är det ganska enkelt. Om vi vill göra ett riktigt gott kaffe måste allt och alla som är inblanadade i

framställningen av det må bra – från kaffebönan, odlaren och miljön runtomkring till de som arbetar hos oss.

Tillsammans för kaffets framtid.

Paulig har alltid haft hållbarhet högst upp på agendan, och det är inget man kan tumma på när det kommer till kaffe – för gör vi det, kommer vi inte ha något kaffe i framtiden. Kaffeplantan är nämligen en väldigt känslig växt och det krävs inga stora klimatförändringar för att konsekvenserna ska bli enorma. Av just denna anledning är Paulig en av grundarna till organisationen COFFEE & CLIMATE, där vi aktivt arbetar med att stödja kaffeodlare att förebygga effekterna av klimat-förändringarna.

Läs mer på coffeeandclimate.org.

Dessutom är vi en av grundarna till INTERNATIONAL COFFEE PARTNERS, där vi tillsammans med fem andra ledande familjeägda kaffeföretag deltar i projekt för att stödja småskaliga kaffeodlingar. Genom att dela erfarenheter och arbeta med effektivare odlingsmetoder kan produktiviteten med ganska enkla medel ofta fördubblas och få en familj att gå från fattigdom till en inkomst dekan leva på.

Läs mer på coffeepartners.org.

Ett certifierat kaffe som är hållbart hela vägen.

This Cup Counts är UTZ-certifierat vilket betyder att det är producerat på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. UTZ är den vanligaste märkningen på kaffe i världen och nästan 50 % av allt hållbart kaffe är UTZ-certifierat.

På många sätt påminner UTZ om Rättvisemärkt och certifieringen står för ett hållbart jordbruk och bättre möjligheter för jordbrukare, deras familjer och vår planet. För att få UTZ-certifieringen måste man följa UTZ uppförandekod vilken innehåller riktlinjer för hållbara odlingsmetoder, säkra atbetsmetoder, avskaffning av barnarbete samt skydd för vår miljö och framtid.

Läs mer på utz.org.

100% Spårbarhet år 2018.

I slutet av 2018 kommer alla Pauligs kaffebönor vara 100 % spårbara. Det betyder att man utreder kaffebönans rutt med början från slutprodukten och går via råvaruleverantörer och eventuella mellanstationer ända ner till råvaruproducenten – vilket när det kommer till kaffe handlar om den plantage där kaffet har odlats.

-

Här kan ni läsa mer om Pauligs hållbarhetsarbete och följa med på kaffebönans resa från bondens hand och hela vägen till din kaffekopp. (på engelska)

Kaffebönans resa