Laddar
-

Skräp skadar vår miljö, kostar pengar och skapar otrygghet. En takeawaymugg som du ställer på en parkbänk blir skräp på marken som sedan blir skräp i haven. Visste du att det varje år hamnar runt 8 miljoner ton plast i haven? Den plasten försvinner aldrig. Stiftelsen Håll Sverige Rents övergripande mål är att förändra våra beteenden och se till så att ingen skräpar ner.

-

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som arbetar med att förebygga och motverka nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. De tror att frågan om nedskräpning är utmärkt som pedagogisk utgångspunkt för att skapa en förståelse för mer komplexa miljöfrågor. Nedskräpning är något du själv kan göra något åt. Det är bara att låta bli.

Med stödet från This Cup Counts kommer Håll Sverige Rent kunna anordna fler skräpplockardagar som sprider kunskap både till stora och små.

Håll Sverige Rents hemsida
-

Johanna Ragnartz, VD Håll Sverige Rent

”Håll Sverige rent är en stiftelse som har som övergripande mål att se till att ingen skräpar ner. Det handlar faktiskt om att förändra våra beteenden. Och det kan du göra, det kan jag göra! Det här är ett synligt miljöproblem. Skräp på land, blir skräp i havet, det mesta är plast, och plasten försvinner aldrig. Därför måste vi arbeta förebyggande mot nedskräpning.

Vi tycker att det är jätteviktigt att jobba med barnen, för det är där vi lär oss. Sen är det ju inte så att det bara handlar om barnen. Vi som är vuxna måste ju också föregå med gott exempel.

Nedskräpning är en så enkel fråga, för det handlar egentligen bara om att det man tar med sig ut, det tar man också med sig tillbaka hem. Så enkelt är det! ”

STÖD HÅLL SVERIGE RENT

-

HÄR KÖPER DU THIS CUP COUNTS

När du köper vårt kaffe går 20 kronor till ideella organisationer i din omgivning. Du väljer vilket.

TILL WEBBSHOPEN
-

Paulig är ett finskt familjeägt företag som försett kaffeälskare med riktigt gott kaffe sedan 1876. För oss är det självklart att producera kaffe på ett hållbart sätt, vilket förutsätter att vi tar ansvar för både människor och miljö – hela vägen från böna till kopp. Därför stödjer vi utvecklingsprojekt och ett flertal lokala initiativ i länder där kaffet odlas och i länder där vi är verksamma.

Med This Cup Counts vill vi ta ett steg till och även ge dig som dricker vårt kaffe en möjlighet att påverka din närmsta omgivning.

Läs mer