Allmänna villkor

Pauligs kontaktuppgifter

Kontakt oss om du har frågor kring dessa Allmänna villkor:

Paulig Coffee Sweden AB (”Paulig”)

Råsundavägen 18 169 67 Solna, Sweden

Organisationsnummer: SE556734293501

E-mail: thiscupcounts@paulig.com

Varumärken och copyright

Copyright © Paulig Sweden med ensamrätt. All upphovsrätt och övriga rättigheter avseende texter, bilder, ljud och program och annat material som publiceras tillhör Paulig Sweden AB.

Det är tillåtet att kopiera valda delar genom att printa, lagra på hårddisk, sända eller länka till andra, men enbart i informationssyfte och under förutsättning att copyright-meddelandet enligt ovan anges.

Kopierad eller sparad information från hemsidan får inte säljas eller distribueras i affärssyfte, ej heller redigeras eller kopieras in i något annat dokument eller publikation, varken i elektroniskt format eller som papperskopia, eller läggas in på annan kommersiell hemsida eller genom länk till vår sajt utan att godkännande har erhållits från Paulig Sweden. Ingen annan rättighet beviljas. Alla varumärken som visas på hemsidan ägs av Paulig Sweden. Det är inte tillåtet att använda något av varumärkena från hemsidan utan särskilt tillstånd.

Köpevillkor och betalning

Du ska ha fyllt 18 år för att handla på denna webbplats.

Samtliga priser som visas är i SEK och inklusive moms.  Vid beställning under 300 SEK tillkommer en fraktavgift på 49 SEK.

Vid beställning träffas avtal om köp först när Pauligs webbshop bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av vår databas utan manuell översyn. Din order processas direkt då du gjort din beställning vilket inte möjliggör en ändring i efterhand, varken gällande leveransadress eller beställda varor.

För att försäkra oss om att din order levereras så fort som möjligt är det viktigt att vi får korrekta uppgifter gällande adress, telefonnummer och e-postadress.

Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, vilket även inkluderar felaktigt prissatta varor.

Kortbetalning sker i samarbete med Adyen https://www.adyen.com/. Pauligs webbshop lagrar ingen information som rör betal-/kortuppgifter. Vi följer lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokalen och vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt konto. Vi accepterar VISA och Mastercard. Inga extra avgifter tillkommer vid betalning med kort.

Vid betalning via faktura tillkommer en avgift på 49 kr på ordertotalen. Fakturan ska betalas inom 14 dagar. Då köpet sker på kredit tas en kreditupplysning första gången du väljer fakturabetalning. Vid fakturabetalning via Klarna kan ingen annan adress än folkbokföringsadressen användas. Fakturan skickas till den epost-adress som du uppgivit.

Leveransvillkor

Leverans sker med PostNord till ditt lokala Postombud. Det är inte möjligt att ändra leveransadress i efterhand. Vi levererar alltid din order så snabbt som möjligt, normalt inom 2-4 arbetsdagar. När varorna finns att hämta hos ditt ombud kommer du att få en avisering per SMS eller e-post. Leverans sker endast inom Sverige. På www.postnord.se kan du spåra ditt paket (då frakten/hämtningen hos lagret är bokad) genom att fylla i ordernummer.

Finns varorna inte på vårt lager kan leveranstiden bli något längre. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av enstaka produkter. Vi gör alltid vårt bästa för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Ersättning utgår inte vid en eventuell leveransförsening.

Outlösta paket

För paket som ej hämtas ut förbehåller sig Paulig Sweden rätten att debitera en administrationsavgift på upp till 200 kr. Vid eventuella fraktfria kampanjer debiteras returfrakt för ej uthämtade paket. Paket ligger kvar hos Postombudet 14 kalenderdagar innan det går i retur om det inte hämtats ut.

Risker vid transport

Paulig Sweden står för transportrisken från vårt lager till PostNords Postombud (dvs skadad eller bortkommen vara). Du står för risken vid eventuell retur till oss.

Delad order

Skulle någon av artiklarna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än övriga artiklar kan vi i vissa fall dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den överenskomna ursprungliga frakten.

Reklamation och Ångerrätt

Enligt konsumentköplagens reklamationsrätt, som Paulig webbshop tillämpar, har du som kund upp till 3 år på dig att reklamera ursprungliga fel på en vara. Vi utgår ifrån att ett sådant fel upptäcks senast inom tiden fram till bäst före datumet som anges på produkten. Ett ursprungligt fel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som varan hade innan du fick den. Alla reklamationer skall anmälas till och godkännas av Paulig webbshop innan varor eventuellt returneras.  Reklamationer ska ske inom skälig tid.

Synligt fel: Anmäls till thiscupcounts@paulig.com. Berätta i ditt mejl på vilket sätt du anser att varan är felaktig. Emballaget sparas för eventuell reklamation till PostNord för transportskada. Vid reklamation ska alltid ordernummer uppges.

Dolt fel: Anmäls till thiscupcounts@paulig.com. Berätta i ditt mejl på vilket sätt du anser att varan är felaktig. Vid reklamation ska ordernummer uppges. En produkt som vi anser är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut.

Vid godkänd reklamation står Paulig för returkostnaden.

Paulig tillämpar lagen om distans och avtal utanför affärslokalen. Du har som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, d v s oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du får inte använda varan men naturligtvis försiktigt undersöka den.  Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp i 14 dagar. Varor som returneras ska vara i obruten förpackning. Returerna inga varor innan du fått en retursedel. Kontakta alltid thiscupcounts@paulig.com vid önskemål om retur.

Har du övriga frågor gällande villkor och lagar så kan du besöka konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se

Eventuella tvister

Tvistlösning online vid konsumenttvister kan ske enligt förordning (EU) nr 524/2013.

Tvister om avtalsförpliktelser som härrör från onlineförsäljning eller tjänsteavtal mellan en konsument och en näringsidkare kan föras till EU: s plattform för tvistlösning ("ODR Platform"). ODR-plattformen som tillhandahålls av EU underlättar ett oberoende, opartiskt, öppet, effektivt, snabbt och rättvist förfarande vid lösning av tvister utanför domstol mellan konsumenter och näringsidkare på nätet. ODR-plattformen är tillgänglig under länken: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Ditt konto

När du använder vår webbshop och upprättat ett konto är du ansvarig för att ditt användarnamn och lösenord till ditt konto används på ett korrekt sätt.  Du är också ansvarig för att förhindra att obehöriga användare får tillgång till din dator och ditt konto. Du ansvarar för allt som sker på ditt konto genom ditt lösenord. Du accepterar att vidta nödvändiga åtgärder för att hålla ditt lösenord hemligt. Om du misstänker att någon annan känner till ditt lösenord, eller om ditt lösenord används av andra än dig själv, ska du meddela oss.

Klarna

Som kund godkänner du Klarnas betalningsvillkor. Läs mer här.